لباس زنانه, لباس مردانه

معرفی انواع شلوار + راهنمای خرید

پر تکرار ترین سوال افراد: انواع شلوار زنانه چیست؟

شاید برای انسان قرن ۲۱ عجیب به نظر برسد که زمانی پوشیدن شلوار جرم محسوب می‌شد. ما روزها به‌قصد خروج از خانه به سراغ کمد لباس خود می‌رویم و شلواری را مناسب با استایل خود انتخاب می‌کنیم. این عمل به حدی بدیهی است که نمی‌دانیم گذشتگان به چه اندازه به برای رسیدن به این مرحله از زندگی ما تلاش کرده‌اند. شلوارها نقش مهمی در معرفی استایل و سبک پوشش ما خواهند داشت. در ادامه قصد داریم انواع شلوار زنانه را به شما معرفی کنیم. اگر شما نیز به داشتن سبک‌های پوششی متفاوت و جذاب علاقه دارید تا انتهای این مقاله با مجله کروکو همراه باشید.

معرفی تاریخچه و انواع شلوار زنانه

پوشیدن شلوار از قدیم الایام در میان ایرانیان رواج داشته است. برخی محققان بر این باورند که شلوار بخش اصلی پوشش مردان به‌حساب می‌آمده، این در حالی است که پوشیدن شلوار برای زنان ایرانی نوعی قانون‌مندی به اصول آن زمان به شمار می‌آمده.

درهرحال تاریخ‌نگاران پوشیدن اولین شلوارهای زنانه را به ایرانیان نسبت نداده‌اند؛ بلکه اولین بانویی که شلوار را به‌عنوان پوشش جایگزین دامن  کرد، امیلیا بلومراز اروپا است.جالب است بدانید که زنان اروپایی به مدت حدود ۲۰۰ سال اجازه پوشیدن انواع شلوار زنانه در مکان‌های عمومی را نداشتند.این در حالی است که در صورت تخطی از این دستور مجبور به تحمل بازداشتگاه به مدت یک‌شب بودند. با تمام این داستان‌ها زنان پیشرو همیشه خود را از قیدوبندهای بی‌اساسی که برایشان در نظر می‌گیرند، نجات خواهند داد؛ نتیجه کار آن‌ها نیز شلوارهای امروزی شد که ما از آن استفاده می‌کنیم.

انواع شلوار زنانه از چند جنبه دسته‌بندی می‌شود:

  • شلوارهای زنانه با پارچه‌های مختلف
  • برش‌های مختلف در شلوارها
  • مدل‌های مختلف شلوارهای زنانه

در ادامه هر کدام از این دسته‌بندی‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

با انواع شلوار زنانه استایل متفاوتی را تجربه خواهید کرد.

دسته‌بندی انواع شلوار زنانه با توجه به جنس آن‌ها

ازآن جایی‌که شلوارها یکی از بخش جدایی‌ناپذیر پوشش بانوان به شمار می‌آیند، در زمان خرید یا دوخت آن باید به جنسشان توجه ویژه‌ای داشته باشید. همان‌طور که روزانه تکنولوژی دوخت پوشاک پیشرفت می‌کند، پارچه‌های متنوع‌تری نیز برای تولید لباس به بازار معرفی می‌شود. در ادامه پرمصرف‌ترین نوع پارچه برای دوخت شلوار زنانه را به شما معرفی می‌کنیم.

پارچه جین

پارچه‌های جین انواع مختلفی دارند که مدل‌های متنوعی از آن‌ها برای تولید شلوار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به کشسانی خوب جین، این پارچه به یکی از محبوب‌ترین‌ مدل‌ها برای دوخت شلوار تبدیل‌شده است. جین‌ها تاروپودی جناغی و از جنس پنبه دارند.برای اینکه با انواع مختلفی از  این پارچه‌ها آشنا شوید، در ادامه محبوب‌ترین مدل‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • پنبه‌ای یا ۱۰۰ درصد پنبه‌ای
  • فرآوری نشده یا خام
  • رنگی
  • کشی
  • سنگ‌شور شده
  • سفید شده
  • حاشیه دارد یا Selvedge
  • پلی (Poly)

پارچه کتان

پارچه‌های کتان نیز یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دوخت شلوار به شمار می‌آیند. این پارچه‌ها نیز پنبه‌ای هستند و کشسانی مناسبی دارند. از ویژگی‌های پارچه‌های کتان می‌توان به خاصیت کشسانی از عرض آن‌ها اشاره کرد. اگر به دنبال شلوارهای مناسب برای فصل تابستان هستید، پیشنهاد ما به شما شلوارهای کتان است.

پارچه‌هایی باحالت رسمی و اداری

اگر قصد دارید از میان انواع شلوار زنانه جنسی مناسب برای لباس‌های رسمی و اداری انتخاب کنید، باید به لختی و استقامت پارچه آن دقت داشته باشید. طبق نظر کارشناسان پارچه‌های زیر انتخاب مناسبی برای خرید یا دوخت شلوارهای رسمی و اداری هستند:

  • کرپ
  • فاستونی
  • گاباردین
  • فلامنت

پارچه‌های چرمی برای استایل بی‌نظیر زمستانی

یکی از محبوب‌ترین پارچه‌های زمستانی در میان مدل‌های مختلف انواع شلوارهای زنانه پارچه‌های چرمی است. شلوارهای دوخته‌شده از پارچه‌های چرمی زیبایی و جذابیت خاصی دارند. این شلوارها نه تنها استایل شما را تکمیل می‌کنند، بلکه پاهای شما را نیز در سرما، گرم نگه می‌دارند.

نمونه از پارچه چرم که برای دوخت انواع شلوار زنانه مناسب است.

انواع برش‌های شلوار

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که برش‌های شلوار با شکل نهایی آن چه رابطه‌ای دارد؟ در اینجا باید بگوییم که برش‌های شلوار اسکلت اصلی آن را طراحی می‌کند. سپس این اسکلت‌ها به مدل‌های مختلف شلوار تبدیل می‌شوند.به‌طور مثال شلوارهای مختلفی برش مخروطی دارند، اما مدل‌های آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. مثلاً شلوار لوله‌تفنگی و دم پا تنگ هردو برش مخروطی دارند. برای شناخت بیشتر شما با این تفاوت‌ها در ادامه به معرفی انواع شلوار زنانه ازلحاظ برش می‌پردازیم.

مدل بوت کات

همان‌طور که از نام این برش مشخص است از کمر تا ارتفاع بوت‌های بلند (یعنی تا زانو) تنگ است و از آن به بعد با مدل و برش مثلثی تا مچ پا ادامه پیدا می‌کند. شاید این مدل در این دوره طرفداران چندانی نداشته باشد، اما در دهه ۶۰ و ۷۰ یکی از ترندهای مد آن دوره به‌حساب می‌آمد. البته به افرادی که به دلیل مشکلات زانو یا لاغری بیش‌ازحد مایل هستند از شلوارهای پاچه گشاد استفاده کنند، نیز این مدل پیشنهاد می‌شود.

برش شلوارهای راسته

راسته یکی از اصطلاحاتی است که در میان اسم انواع شلوار بسیار به گوش می‌خورد. برش این مدل از شلوارها به شکلی است که از مچ تا کمر روندی ثابت را در پیش می‌گیرد و در هیچ بخشی از الگو میزان قابل‌توجهی به نسبت سایز به اندازه‌ها افزوده یا کاسته نمی‌شود.

تنها نکته‌ای که در برش شلوارهای راسته وجود دارد، تنگی اندک کمر است و دلیل آن ایجاد فرم زیبا در شلوار به‌حساب می‌آید. جالب است بدانید شلوارهای نیم بگ با آن حالت گشاد و اورفیت (Over fit) خود نیز با استفاده از برش راسته دوخته می‌شوند.

برش مخروطی شلوار

نام این برش نیز دقیقاً از مدل آن برگرفته‌شده است. برش این شلوار به‌شکل مخروطی است که مقطع آن در بخش کمر شلوار قرار می‌گیرد. با توجه به مدل و فرم پارچه شلوار هرچه به سمت مچ پیش می‌رویم، اندازه‌ها تنگ‌تر می‌شود. مچ برخی از شلوارها کش دارد؛ این شلوارها نیز با الگوی برش مخروطی دوخته می‌شوند. البته در مچ کمی از سایز شلوار کم می‌شود.

شلوارهایی با برش مخروطی یکی از انواع شلوار زنانه هستند که استایل شما را متفاوت می‌کنند.

انواع شلوار زنانه با برش فیت کات (Fit cut)

این الگوها برش‌هایی معروف برای شلوارهای جذب و چسبان است. اغلب این شلوارها تنها یک درز در قسمت داخلی دارند. برای طراحی الگو برش‌ها باید اندازه‌ها به‌درستی رعایت شود، به صورتی که شلوار بعد از دوخته شدن بر اساس این الگوها در هیچ قسمتی حالت چروک و کشیدگی نداشته باشد. شلوارهای چرم، لوله‌تفنگی و لگ‌های ورزشی برخی از انواع شلوار زنانه دوخته‌شده با این برش هستند.

برش شلوارهای گشاد

شاید شما اسم شلوارهای گشاد و تمامی مدل‌های آن را نشناسید، اما این شلوارها را به‌محض مشاهده برش گشاد آن‌ها از فرم ظاهریشان تشخیص می‌دهید. از قسمت کمر الگو برش‌های گشاد هر چه به سمت مچ می‌رویم، به‌ اندازه‌های اصلی بیشتر افزوده می‌شود و الگو گشاد تر خواهد شد. برخی از الگوهای گشاد نیز از قسمت کمر گشاد گرفته می‌شوند و در کمر پیلی می‌خورند. در این برش هرچه به سوی مچ پا می‌رویم، گشادی شلوار نیز کم‌کم افزایش می‌یابد. حال که برش‌های مختلف و نقش آن در انواع شلوار زنانه را شناختید، سراغ مدل‌های مختلف و معروف این شلوارها می‌رویم.

دسته‌بندی انواع شلوار زنانه با مدل آن‌ها

شناخت اسم انواع شلوار و مدل‌های مختلف آن به شما کمک می‌کند که استایل خود را به‌راحتی به بهترین شکل ممکن تکمیل کنید. مدل‌های شلوار در سه گروه دسته‌بندی می‌شود:

  • گشاد
  • جذب و چسبان
  • راسته

در حالت کلی مدل‌های متنوع شلوارها از این سه مدل الهام گرفته می‌شود. البته جنس پارچه نیز نقش مؤثری در فرم و شکل شلوار دارد. در ادامه مدل‌های مختلف شلوار را که هرکدام زیرگروه یکی از این سه دسته‌بندی اصلی است، به شما معرفی می‌کنیم.

شلوارهای لگ یا جذب (Leggings)

مدل لگ یکی از ساده‌ترین انواع شلوارهای جذب و چسبان است. در دوخت این مدل‌ها سایزبندی بسیار اهمیت دارد؛ چراکه کاملاً به بدن می‌چسبند. اگر سایزبندی در دوخت این مدل‌ها رعایت نشود، شکل ظاهری آن زیبا به نظر نمی‌رسد.

در دوخت انواع شلوار زنانه از نوع جذب از پارچه‌های کشسان استفاده می‌کنند که زمان استفاده احساس راحتی بیشتری به فرد بدهد. شلوارهای جذب به‌واسطه چسبان بودن آن‌ها جذابیت دارند؛ از این رو این شلوارها معمولا جیبی ندارند و جیب آن‌ها تنها به صورت نما دوخته می‌شود.

 

شلوار جذب از انواع شلوار زنانه که جلوه‌ای زیبا به استایل شما می‌بخشد.

شلوار لوله‌تفنگی (slim fit)

این مدل از انواع شلوار زنانه نیز در گروه مدل‌های چسبان قرار می‌گیرد. احتمالاً این سوال برای شما پیش می‌آید که تفاوت شلوار لگ با شلوار لوله تفنگی چیست؟ در جواب باید بگوییم که این دو شلوار بسیار شبیه هم به نظر می‌رسند و تنها مدل برش آن‌هاست که با یکدیگر تفاوت دارد. شلوارهای لوله‌تفنگی برشی مخروطی دارند و از زانو به بالا حالت جذب بودن آن‌ها اندکی کم می‌شود.

 

شلوار لوله‌تفنگی یکی از انواع شلوار زنانه که ظاهر شما را اسپرت می‌کند.

شلوار راسته چیست؟

شلوار راسته یکی از ساده‌ترین مدل از برش‌های راسته شلوار است که آن را با نام straight یا Dress pants نیز می‌شناسند. شلوارهای راسته عموماً ظاهری رسمی و شیک دارند.

شلوار راسته را اغلب با استایل‌های رسمی و شیک می‌پوشند. این مدل از شلوار را در جنس‌های مختلف برای استایل‌های متفاوت تولید می‌کنند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • کرپ و گاباردین راسته در کت‌وشلوارهای مجلسی
  • پارچه‌ای راسته در لباس‌ها و فرم‌های اداری
  • جین راسته در استایل‌های روزانه
  • نخی راسته در لباس‌های خانگی

شلوار راسته یکی از انواع شلوار زنانه که برای فرم‌های اداری و رسمی مناسب است.

شلوار جین از انواع شلوار زنانه محبوب (Jeans)

جین معروف‌ترین شلوار موجود در بازار است. این شلوارها را با پارچه‌های جین یا دنیم (denim) می‌دوزند. ازآنجایی‌که تاروپود این پارچه به‌صورت جناغی به یکدیگر بافته می‌شود، شلوارهایی با برش‌های متنوع با آن دوخته خواهند شد. شلوارهای جین متنوعی در بازار با مدل‌های کوتاه، راسته، جذب، پیلی‌دار، ملوانی و انواع مختلف دیگر موجود است.

 

شلوار جین یکی از انواع شلوار زنانه است که هرکدام از آن اتیکتی مخصوص دارد.

شلوار سرهمی یا پیش‌بندی (carpenter)

این مدل شلوار زنانه طرفداران زیادی در بین نوجوانان و جوانان دارد. شلوارهای پیش‌بندی با برش‌های مختلفی از جمله مخروطی و راسته دوخته می‌شود. همچنین اغلب این شلوارها از جنس جین هستند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این شلوارها به دلیل جنس خوب آن‌ها برای کارگران طراحی و دوخته شد. با این وجود به‌مرورزمان این شلوارها علاوه بر افرادی که در حوزه فنی فعالیت می‌کردند، در میان مردم نیز محبوب شدند و از آن پس این شلوار در لیست شلوارهای پرفروش قرار گرفت.

شلوار دم پا گشاد (Flared pants)

شاید با شنیدن نام این شلوار تصور کنید که الگو آن مشابه شلوارهای گشاد است، اما سخت در اشتباه هستید. شلوار دم پا گشاد با الگو بوت کات دوخته می‌شود. در این برش قسمت کمر تا زانو کاملاً اندازه پا است و آن قسمت به پایین گشاد می‌شود. این شلوارهای زنانه نیز یکی از مدل‌های محبوب به‌حساب می‌آیند.

 

شلوار دم پا گشاد که به‌درستی با کفش و لباس ست شده است.

شلوار چرم (Leather pants)

شلوار چرم زنانه یکی از مرغوب‌ترین و بهترین شلوارها در میان انواع شلوار زنانه هستند که بهترین گزینه برای فصل زمستان و پاییز نیز محسوب می‌شوند. این شلوارها را از چرم‌های طبیعی و مصنوعی می‌دوزند. معمولاً لایه داخلی برخی از شلوارهای چرم پشمی و برخی آستری است که گرمای این شلوارها را بیش‌تر می‌کند. برش اصلی دوخت انواع شلوار زنانه چرم جذب است که با بوت‌های بلند و کوتاه استایل شما را چشم‌نوازتر خواهد کرد.

 

شلوار چرم مشکی یکی از انواع شلوار زنانه که به شما ظاهری بی‌نظیر می‌بخشد.

شلوار بگ یا بگی (Baggy)

این شلوارها را با برش گشاد می‌دوزند. شلوارهای بگی اغلب از کمر مطابق سایز افراد هستند و در ادامه اندک‌اندک گشاد می‌شوند. در بازار شلوارهایی نیز موجود است که با نام شلوار نیم بگ شناخته می‌شود. فرق شلوار بگ و نیم بگ در برش آن‌ها است. اغلب شلوارهای نیم بگ با برش انواع شلوار زنانه راسته دوخته می‌شوند. این در حالی است که شلوارهای بگ با برش شلوارهای گشاد دوخته می‌شوند.

 

شلوار بگی یکی از انواع شلوار زنانه که هم با کفش پاشنه‌بلند و هم اسپرت ظاهری زیبا دارد.

شلوار هندی یا حرم (Harem)

بسیاری از افراد نام شلوارهای گشاد را نمی‌دانند و اغلب می‌پرسند “اسم شلوار گشاد چیه”. اگر می‌خواهید جواب این سوال را به‌درستی بدهید، باید با شلوارهای هندی نیز آشنا شوید. شلوارهای هندی بسیار شبیه شلوارهای سندبادی هستند؛ با این تفاوت که شلوارهای هندی فاق کوتاه‌تری به نسبت شلوارهای سندبادی دارند. اگر دقت کرده باشید، شلوارهای سندبادی فاقی به بلندی زانو دارند. دلیل اصلی نام‌گذاری این شلوارها به نام حرم این است که خواستگاه آن خاورمیانه و از حرم‌سراها بوده است.

 

شلوار حرم قرمز یکی از انواع شلوار زنانه که با استایل های تابستانی هم‌خوانی دارد.

شلوار رکابی (stirrup)

پارچه‌های مورداستفاده در دوخت شلوار رکابی اغلب کشسان و استرچ است. این شلوارها دقیقاً شبیه شلوارهای جذب هستند با این تفاوت که قسمت مچ‌ آن‌ها زیر پاشنه قرار می‌گیرد. به این ترتیب از بالا رفتن مچ شلوار جلوگیری می‌شود. جالب است بدانید که در ابتدا تنها ژیمناستیک کارها و شناگران از شلوار رکابی استفاده می‌کردند، اما با گذشت زمان این شلوارها موردتوجه دنیای مد قرار گرفت.

 

شلوار رکابی مشکی یکی از انواع شلوار زنانه انتخابی هوشمندانه برای ایجاد تفاوت در ظاهر شما است.

شلوار دم پا تنگ (Peg leg)

این مدل شلوار در گروه شلوارهای مخروطی قرار می‌گیرد. شلوارهای دم پا تنگ را غالباً از جنس‌های کتان و پارچه‌ای می‌دوزند. اغلب ارتفاع این شلوارها تا قوزک پا می‌رسد. شلوار دم پا تنگ در بین انواع شلوار زنانه در رتبه بالایی از محبوبیت قرار دارد.

 

شلوار دم پا تنگ شیری یکی از انواع شلوار زنانه که به هر لباس مجلسی یا اسپرت هم‌خوانی خواهد داشت.

کلام آخر

انتخاب لباس روشی کاربردی برای بیان شخصیت و احساسات فردی به‌حساب می‌آید. یکی از مهم‌ترین و همیشگی‌ترین بخش‌های لباس افراد که توجه کمتری به آن می‌شود، شلوار است. شناخت انواع شلوار زنانه کمکی بزرگ به تغییر استایل یا بهتر کردن آن می‌کند. با خواندن این مقاله به‌راحتی می‌توانید از انواع مدل‌ها و برش‌های انواع شلوار زنانه اطلاعات مفیدی کسب کنید. به خاطر داشته باشید در زمان انتخاب انواع شلوار زنانه مناسب حتماً مدلی را انتخاب کنید که با استایل بدنی شما همخوانی داشته باشد.

 

0 دیدگاه در “معرفی انواع شلوار + راهنمای خرید

  1. سارا گفت:

    تا فروشگاه های انلاینی مثل تک دوخت برای خرید هودی شلوار زنانه و … هست چرا حضوری بریم خرید؟واقعا اینجوری بهتر نیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *